Gemma en het ei

De weg naar EIgem

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig om dat wat in mijn eigen leeft naar buiten te brengen en in de wereld te zetten: als beeldend kunstenaar, verbinder, begeleider van wordings- en creatieprocessen, projecten managen en EI therapeut.

Daarbij is altijd de fascinatie geweest voor de mens in al zijn/haar facetten.

Tot ik lichaamswerk tegen kwam op mijn levenspad: het heeft mij enorm geholpen om met compassie en liefde naar mijzelf en anderen te kijken en te leven. Veel taboes zijn daardoor verdwenen en ik heb zoveel meer inzicht en stuur gekregen over mijn eigen leven.

Ik was altijd op weg om iets te worden, totdat het kwartje viel…

ik hoef niet meer iets te worden.., ik ben het al…

en ik ben onderweg…

Hoe mooi is dan de metafoor van het “ei” als begin van de schepping, mysterie en geboorte. Dat wat in potentie al aanwezig is, maar nu nog onzichtbaar of niet gezien? Wachtend op het juiste moment om geboren of (h)erkent te worden?

Dat wat al is en dat wat wordt…